• Jue. Sep 19th, 2024

Forladt af England, beholdt af Marseille: Hvordan Greenwood opnåede selvforløsning

Forladt af England, beholdt af Marseille: Hvordan Greenwood opnåede selvforløsningForladt af England, beholdt af Marseille: Hvordan Greenwood opnåede selvforløsning

Mason Greenwood var engang perlen i Manchester Uniteds ungdomstræningssystem og Old Traffords elskede. Men uroen uden for banen bragte hans karriere til et lavpunkt. På grund af beskyldninger om vold i hjemmet, selvom loven frafaldt anklagerne mod ham, blev Greenwood opsagt af Manchester United, og landsholdet lukkede også døren for ham. Englands midlertidige træner Carsley gjorde det engang klart: «Han er ikke inden for vores overvejelse.»

På det engelske hold har Greenwood mistet sin position, især når England har mange fremragende spillere, virker han uundværlig. Men Greenwood gav ikke op. Han valgte at ansøge om jamaicansk statsborgerskab og planlagde at bære den jamaicanske landsholdstrøje for at starte en ny international karriere. Dette er en chance for ham til at bevise sig selv igen.

Samtidig er det blevet udfordrende at vende tilbage til klubbens arena. Juventus var tæt på at hente ham, men valgte til sidst at give op på grund af tvister uden for banen. I sidste ende var det den lille spanske klub Getafe, der forlængede en olivengren til ham. Getafe tilbød ham en frisk start, og Greenwood tog også deres blå trøje på og startede sin forløsningsrejse.

Selvom det kun var en lånekontrakt, og Getafe ikke betalte nogen lånegebyrer, blev handlen hurtigt i fokus. Greenwood bidrog med 10 mål og 6 assists i 36 kampe, hvilket hjalp Getafe med at undgå nedrykning på forhånd og blev kåret til klubbens sæsonens spiller.

Getafe var dog ikke i stand til at beholde det genfødte geni. Manchester United havde ikke til hensigt at acceptere ham igen, og det gamle franske Ligue 1-kraftcenter Marseille greb chancen. Marseille skrev kontrakt med Greenwood for en transfersum på 31,6 millioner euro og forsynede ham med trøjen nr. 10, som symboliserer kernepositionen. Denne aftale gjorde ham også til den fjerde højeste solgte transfersum i Manchester Uniteds historie.

Selvom Marseille-fans ikke købte ind i aftalen i starten, og selv mange parter inklusive Marseilles borgmester satte spørgsmålstegn ved hans baggrund, udtalte klubbens træner De Zerby offentligt, at han ville tage sig af ham «som en søn.» Da Greenwood dukkede op i trøjen nr. 10, blev tvivlen gradvist fjernet af hans enestående præstation.

Greenwood imponerede hurtigt alle i sin debut for Marseille. Han scorede ikke kun to gange, men skabte også et straffespark og førte holdet til sejr. Han fortsatte med at tale for sig selv med fødderne. I de næste par kampe fortsatte han med at præstere godt, scorede 5 mål og 1 assist i 3 kampe, blev den bedste spiller i Ligue 1 i august og førte Ligue 1-scorerlisten. Hans præstationer overraskede ikke kun de franske medier, men nogle medier kommenterede endda, at han «spillede en anden sport».

Greenwoods præstation genvandt ikke kun hæder på banen, men hans trøjer blev også fokus for fans’ hastværk med at købe. Marseilles brugerdefinerede trøjer, uanset om de er eksklusive high-end custom nr. 10 eller billige fodboldtrøjer, er hotte på markedet. For mange fans er det at eje en trøje med navnet «Greenwood» og nr. 10 både en anerkendelse af ham og en støtte for deres klub.

I arenaen kan styrke ofte udvande al tvivl. Greenwood beviste, at han stadig er en topspiller ved at vende tilbage til banen. Selvom hans skæbne med Manchester United er forbi, skriver han et nyt kapitel i Marseille. De franske medier og fans roste hans præstation, og da han fortsatte med at skinne i den franske Ligue 1, blev Greenwoods navn igen i fokus.

For Greenwood er det at bære forskellige klubber fodboldtrøjer ikke kun et vendepunkt i hans karriere, men også et vendepunkt i hans liv. Denne rejse er fuld af udfordringer og kontroverser. Men han fortolker altid en sandhed med sine handlinger: resultater og præstationer er i sidste ende det mest kraftfulde bevis på en spiller.

Por nmgbw

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *